Over ons

Over ons

Jelle De Schrijver

Jelle

Jelle De Schrijver is lerarenopleider en coƶrdinator van onderzoekskern ExploRatio aan Odisee Hogeschool. Hij is bioloog en maakte een doctoraat in de filosofie. Hij focust in verschillende onderzoeksoprojecten op de rol van filosoferen in het  natuur- en techniekonderwijs. 

Eef Cornelissen

Eef

Eef Cornelissen is als onderzoeker en socratisch gespreksleider verbonden aan onderzoekskern ExploRatio van Odisee Hogeschool. Als filosofe is ze gespecialiseerd in de methodiek filosoferen met kinderen en jongeren. Binnen de lerarenopleiding werkt ze didactisch materiaal uit en geeft opleidingen aan leerkrachten en docenten.

Jan Sermeus

Jan

Jan Sermeus behaalde zijn doctoraat in de fysica in 2014 en heeft nadien zijn aandacht verlegd naar wetenschapsonderwijsonderzoek. Hij zet in op het zoeken naar manieren om hogere denkcompetenties te stimuleren alsook om wetenschappen bereikbaar te maken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

Annelies Pil 

Annelies

Annelies Pil is lerarenopleider en onderzoekster aan Odisee Hogeschool. Ze is licentiaat biotechnologie. Ze werkte mee aan het project van Filozoo, waar filosoferen met kinderen in de lessen wereldoriƫntatie centraal stond. Eveneens werkt ze verder aan het STEM3D-onderzoek waarbij een methodiek wordt uitgewerkt voor STEM-lessen.

odisee_logo_new.png